Het Hoofdkantoor bestaat vier jaar. En dat voelt tweeledig. Aan de ene kant was de opening als de dag van gister en is de tijd voorbij gevlogen. Aan de andere kant lijkt het of de conceptstore al jarenlang een begrip is in ’t Gooi.

Vier jaar geleden gonsde het in Bussum. “Heb je het gehoord? Er komt iets heel nieuws in de Spiegelstraat. Het is een winkel en je kan er ook koffie drinken en flexwerken. Een ontmoetingsplek. Erg grootstedelijk. Ze noemen het een conceptstore. Het zal mij benieuwen.“ Mensen hadden geen idee wat het was en wat ze konden verwachten. En dat was leuk. Heel leuk zelfs. Want alles was mogelijk.

Het Hoofdkantoor is ontstaan vanuit een passie voor licht. Op een zolderkamer thuis werden lichtplannen ontworpen en bedrijven en particulieren van advies voorzien over hoe zij licht en verlichting toe konden passen in hun project. Om dat werk zichtbaarder te maken startte een zoektocht naar een geschikt pand. En voilà, daar was het. Dit prachtige project

op de hoek van de Spiegelstraat en de Herenstraat, het pand waar voorheen rijwielhandel Peters was gevestigd. Heel mooi, maar op dat moment te groot voor wat lampen en een tekentafel. Al snel ontstond er een vernieuwend concept omheen. Naast verlichting en lichtadvies kwamen er meubels, cadeauartikelen, een winkelcafé en werkplekken. Er moest reuring zijn. En die kwam er.

En nu, ‘de volgende dag’, zijn we al weer vier jaar verder. Mede dankzij een fijn team, trouwe klanten, nieuwe bezoekers en goede vibes is Het Hoofkantoor geworden tot wat het is. Een heerlijke plek, inspirerend en altijd op zoek naar uitdagingen en veranderingen. Aanstaande zaterdag vieren we het vierjarig bestaan en ondertussen denken we na over de toekomst. Want als de opening ‘gister’ was, is het eerste lustrum ‘morgen’. En dat we daar een nog breder licht op laten schijnen, zal vast niemand verbazen.