Het idee: aan de hand van een foto gemaakt in, of gerelateerd aan, Het Hoofdkantoor, schrijft onze columnist Alessa van de Goor een column. Het resultaat is altijd verrassend.

Vandaag het muursieraad Muus van Fraaiheid.

 

swing muus

Je moet doen waar je goed in bent.

Van onder haar lange, van mascara voorziene wimpers kijkt ze hem verleidelijk aan. Als ze lang genoeg focust, komt er vanzelf een moment dat hij haar ziet. Ze zal hem vangen in haar blik en nooit meer loslaten. Hij zal over de dansvloer naar haar toelopen. De wereld om hen heen figureert in de aantrekkingskracht die hen met
elkaar verbind. Hij zal verzuipen in haar mooie ogen, haar meevoeren naar buiten, haar voorzichtig zoenen in een steeg. Vol vuur neemt ze zijn gezicht in haar handen en beantwoordt zijn kus. Als hij het ritme te pakken heeft, trekt zij haar lippen van de zijne, lieflijk glimlachend duwt ze hem, speels als een schoolmeisje, de donkere straten in. Hij brengt haar naar huis. Natuurlijk.

Vlakbij haar huis is een speeltuin, daar zal ze op de schommel springen, haar haren wapperen losjes in de wind. Haar korte rokje heeft ze strak over haar billen gespannen zodat hij niets ziet, ze is tenslotte geen slet. De ronding van haar achterste bolt verleidelijk over de schommel. Met één been in de lucht, als een volleerd model, zet ze zichzelf in beweging. De schommel gaat steeds hoger en hoger, totdat hij roept: ‘Voorzichtig!’

Ze gooit haar hoofd naar achter en lacht net iets te hard. Ze zal van de schommel springen, zoals ze al sinds haar kinderjaren doet, met dat verschil dat ze vanavond precies in zijn armen valt bij de landing. Hij schrikt maar vangt haar op. Haar held.

Als op een scooter zitten ze in de zandbak rondom de schommels, ze droomt daar de komende jaren vaak te zitten, steeds opnieuw met een kleine telg…van hem. Hij is de vader van haar kroost. Ze weet het zeker, hij zal voor haar zorgen en van haar houden. Hij zal haar beminnen en kinderen schenken. Hij zal hard werken en een oud huis opknappen.

Zij zal genieten.

Samen zullen ze succesvol worden met carrières en hobby’s en heel veel vrienden. De kinderen zullen het ook goed doen, ze zullen slim zijn en sociaal gewild. Hun relatie is een plaatje, een voorbeeld, jaloersmakend. Wat zal ze gelukkig zijn. En hij ook.

Ze kruipt nog dieper in zijn armen en nestelt zich in haar toekomst.

Zo zou het moeten gaan.

Zo zal het gaan. Zeker weten.


Alessa van de Goor | moeder | planner | @kliktjik | www.honderdstieren.nl | blogger | iedere eerste maandag van de maand