Het idee: aan de hand van een foto gemaakt in, of gerelateerd aan, Het Hoofdkantoor, schrijft onze columnist Alessa van de Goor een column. Het resultaat is altijd verrassend.

Vandaag een foto van een ansichtkaart van Verderkijker, gemaakt door Lotte van Dijk.

verderkijker

Omsingle

In Utrecht is een kroeg waar iedereen aan z’n trekken komt. Leeftijd is geen issue maar het grootste deel van de bezoekers is 35+. Gescheiden, met ring, zonder ring, ring in broekzak, op zoek, niet op zoek, voor erbij, voor 1 nacht, voor langer, dik, dun, oud met jong, rijk met arm, als je niets wil ook goed. Alles kan. Ik ben niet heel snel van mijn stuk, maar daar heb ik letterlijk met open mond toegekeken hoe mensen elkaar het hof maken. Het is een soort veemarkt, een keuring waar iedereen vrijwillig aan meedoet. Als je de deur opendoet vliegen de feromonen je om de oren. Alles is gebaseerd op contact, de vorm bepaal je zelf. Verbazingwekkend.

Ik ben single. Sinds kort. En ik voel me verloren. Een vriend schreef: een breuk levert ook ruimte op en lucht en tijd. Happend naar lucht door tranen kijkend naar die enorme ruimte en zoveel tijd om er over na te denken, schreef ik terug: theoretisch heb je gelijk.

Ik voel me verloren. Een relatie is een afgesloten iets, met grenzen en regels. En consequenties. Vergeet vooral de consequenties niet. Ik maak niet graag keuzes, als je iets kiest, kies je iets anders niet. Regels vind ik lastig, grenzen beperkend en consequenties draag ik liever niet. Welkom in de volwassen wereld. Het wordt tijd dat ik m’n eigen leven vorm. Maar hoe?

‘Tinder jij?’

‘Huh?’

‘Of je tindert?’

‘Nee hoezo?’

‘Je bent toch single? Wil je een man? Sta je open voor een man?’

‘Geloof even niet.’

‘Natuurlijk wel. Oh je bent net single? Een rebounder. Dat is wat jij nodig hebt. Ik weet nog wel iemand, ja ’t is geen relatiemateriaal maar als rebound…oeh!’ (vette knipoog)

‘Doe maar niet.’

‘Oke ook goed, maar voor het einde van het seizoen hebben we een leuke vent voor je gevonden! Dat is toch veel leuker?’

Singles zijn nog steeds een beetje sneu. Iedereen wil toch samen zijn.

Of wil niemand alleen zijn?

Ik vind alleen zijn niet erg, ik voel me zelden alleen. Ik wil misschien wel niet meer samen zijn, of in ieder geval niet meer als samen bestempeld worden. Ik ben een omsingle. Ik ben graag alleen, met mensen.

Als Sneeuwwitje zich vandaag de dag laat verleiden door een harige naakte man met een Margrietje in z’n hand, dan is er vast ook wel ruimte voor een omsingle met een ietwat afwijkende definitie en invulling van ‘samen’. Voorlopig heb ik het druk met het omsinglen van mijn leven.

Hoe werkt Tinder?


 

Alessa van de Goor | moeder | planner | @kliktjik | www.honderdstieren.nl | blogger | iedere eerste maandag van de maand